Bugun...



Ali Karakurt: "Milliyetçiliğimiz Kapsayıcı ve Liberalizmin Kontrolünde" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Ana Yol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt, Türkiyenin siyasi atmosferi, milliyetçilik anlayışı ve yerel yönetimlerdeki başarısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karakurt, milliyetçilik kavramını geniş bir çerçevede ele alarak, partilerinin milliyetçiliğinin ırkçılık olmadığını, aksine liberalizmin ve muhafazakarlığın kontrolünde kapsayıcı bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2024 12:50

Ali Karakurt:

"Milliyetçiliğimiz Kökten Irkçılık Değil"

Karakurt, milliyetçiliğin temelinde ülke sevgisi ve ulusal değerlerin korunması olduğunu belirterek, "Bizim milliyetçiliğimiz, kökten ırkçılık ya da dışlayıcı bir anlayış değil. Liberalizmin ve muhafazakarlığın kontrolünde bir milliyetçilik anlayışımız var. Vatanımızı ve bayrağımızı seven bir kitleyiz. Milliyetçiliğimiz, Atatürk’ün ortaya koyduğu ulusal milliyetçilik ve vatan sevgisiyle şekillenmiştir" dedi.

"Milleti Seven İnsanlar Gerekiyor"

Karakurt, devlete duyulan sevgiyi herkesin paylaştığını fakat milleti gerçekten seven insanların sayısının az olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizde herkes devleti seviyor, ancak milleti seven bir kişiyi görmek zor. Milleti seven insanlar olsaydı, biz bugün Anadolu'yu karış karış gezmek zorunda kalmazdık. Çünkü bu milletin sevgiye ve anlayışa ihtiyacı var" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Alternatif Olarak Sunuldu"

Yerel seçim sonuçlarına değinen Karakurt, CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısının halkın mevcut yönetimden bıkkınlığından kaynaklandığını savundu. "Cumhuriyet Halk Partisi, yerel yönetimlerde başarılı çıktı, ancak bu başarı onların kendi oyları değil, AK Parti’ye karşı bir tepki oyu olarak ortaya çıktı. İnsanlar mevcut yönetimden bıkmıştı. Ancak bu durumun sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum, çünkü sahada artık Türkiye'nin tüm unsurlarını kucaklayan siyasi partiler var" dedi.

"Erken Seçim Gündemde ve Siyasi Arena Değişiyor"

Yaklaşan seçimlere dair öngörülerde bulunan Karakurt, erken seçim olasılığına dikkat çekerek, "Önümüzdeki bir yıl içinde seçim bekliyorum. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin aynı oyu alacağını düşünmüyorum. Çünkü siyasi arena değişiyor ve sahada halkın gerçek ihtiyaçlarına cevap verebilecek partiler var" diye ekledi.

Ana Yol Partisi olarak, Türkiye’nin her bölgesini gezerek halka ulaşmaya devam ettiklerini belirten Karakurt, ülkenin her kesimine hitap eden kapsayıcı bir politika ile gelecekte de siyasette söz sahibi olacaklarını vurguladı.




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI