Bugun...



Başkan Yücel Balkanlı: "Yoksulluğu yönetmek değil, hakça paylaşmak için varız" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, AKP hükümetinin yıllardır uyguladığı politikaları sert bir dille eleştirerek, yoksulluğun sistematik olarak yönetilmeye çalışıldığını, ancak CHPnin hakça bir düzen yaratma hedefiyle hareket ettiğini vurguladı. Balkanlı, AKP’nin yoksulluğu çözümsüz bırakan yaklaşımını eleştirirken, CHP’nin bu sorunu kökten çözmek için kararlılıkla çalıştığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2024 18:40

Başkan Yücel Balkanlı:

"AKP yoksulluğu yaratıyor, sonra yönetmeye çalışıyor"

Balkanlı, AKP'nin 22 yıldır Türkiye'de yoksulluğu derinleştirerek, halkın yaşamını zorlaştırdığını ifade etti. "AKP, yoksulluğu çözmek yerine bu durumu adeta yönetmeye çalışıyor. Kendi yarattığı yoksulluk üzerinden vatandaşları çaresiz bırakıyor ve insanlara destek adı altında bağımlılık ilişkileri kuruyor. Yoksulluğu ortadan kaldırmak gibi bir amacı yok; sadece bu durumu idare ederek iktidarını sürdürüyor" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak hakça paylaşan bir düzen için çalışıyoruz"

Balkanlı, CHP'nin yoksulluğu yönetmek gibi bir düşüncesi olmadığını, aksine, toplumda adil ve hakça bir paylaşımı sağlamak için mücadele ettiklerini belirtti. "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim amacımız yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu tamamen ortadan kaldırmak ve halkımıza hak ettiği adil düzeni sunmaktır. Hakça paylaşan bir düzen yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yoksulluğun çözümü, toplumun her kesimine eşit şekilde sunulan kaynaklarla mümkün olacaktır" diye konuştu.

"Edirne Belediyesi, gençler ve kadınlar için örnek çalışmalar yürütüyor"

Balkanlı, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın önderliğinde gerçekleştirilen sosyal projelerin takdir topladığını belirterek, Edirne Belediyesi'nin özellikle gençler ve kadınlar için öncü projeler geliştirdiğini vurguladı. "Belediyemiz, sosyal adaletin sağlanması için örnek çalışmalar yürütüyor. Kadınlara ve gençlere yönelik projelerle Edirne’de sosyal dengeyi koruma adına büyük adımlar atıldı. Bu projeler, yoksullukla mücadelede önemli bir rol oynuyor" dedi.

"AKP iktidarı halkı fakirleştiriyor"

Balkanlı, AKP’nin 22 yıllık iktidarı boyunca halkı yoksullaştıran, ekonomik krizi derinleştiren politikalar izlediğini belirterek, "AKP, ekonomiyi çökertti, halkı fakirleştirdi ve umutlarını yok etti. Vatandaşlarımız her geçen gün daha da yoksullaşıyor. AKP'nin politikaları, zenginleri daha zengin, fakirleri ise daha fakir hale getirdi. Bu yönetim tarzı sürdükçe halkın refahı mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

"CHP iktidarında adil bir Türkiye inşa edeceğiz"

Balkanlı, CHP'nin iktidara gelmesiyle birlikte sosyal adaletin sağlanacağı, ekonomik eşitsizliklerin giderileceği bir Türkiye inşa edeceklerini belirtti. "CHP olarak, Türkiye’nin kaynaklarını hakça paylaşacağız. Sosyal yardımları bağımlılık aracı olarak kullanmak yerine, herkesin onurlu bir yaşam sürebileceği adil bir düzen kuracağız. Halkın refahı ve mutluluğu, bizim en büyük önceliğimizdir" dedi.




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI