Bugun...



Benal Yazgan'dan AKP'li Bakan Yanık’a Sert Tepki: "Cinayetler Sözleşmeye Rağmen Vardı Demek, Sorumluluktan Kaçmaktır!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, AKP’li Derya Yanık’ın İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetleri konusundaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Yanık’ın “İstanbul Sözleşmesi varken de cinayetler vardı, yokken de var” sözlerine yanıt veren Yazgan, "Cinayetler sözleşmeye rağmen devam etti demek, sorumluluktan kaçmaktır. İstanbul Sözleşmesi, kadınların can güvenliğini sağlamaya yönelik hayati bir adımdı. AKP’nin bu sözleşmeden çıkışı ise kadınların hayatını tehlikeye atmıştır" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-10-2024 12:20

Benal Yazgan'dan AKP'li Bakan Yanık’a Sert Tepki:

Yazgan, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının kadın cinayetleri üzerindeki etkisine dikkat çekerek, "Bu cinayetlerin ardı arkası kesilmedi çünkü kadınları koruyacak güçlü bir yasal zemin yok edildi. Şimdi bunu görmezden gelmek ve ‘cinayetler hep vardı’ demek, iktidarın acziyetini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yanık’ın "Bu tartışmayı bir tarafa bırakıp işimize bakalım" şeklindeki açıklamasına da tepki gösteren Yazgan, "Kadına yönelik şiddeti önleyecek yasaların eksikliğini tartışmayı bırakmak, bu sorunu göz ardı etmek demektir. Kadınların hayatı ve güvenliği siyasi polemiklere sığdırılamaz. İstanbul Sözleşmesi, kadınların haklarını korumak adına atılan en güçlü adımlardan biriydi ve bu adımın geri alınması milyonlarca kadını savunmasız bırakmıştır" dedi.

Benal Yazgan, kadın cinayetleri konusunda AKP’yi eleştirerek, "AKP iktidarı, kadınların hayatına mal olan bir kararla sözleşmeden çekildi. Bunun bedelini kadınlar canlarıyla ödüyor. Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenmesi için samimi, etkili ve güçlü adımlar atılmalı, sadece sözde kalınmamalıdır" diyerek sözlerini sonlandırdı.




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI