Bugun...



CHP’li Baran, kadın cinayetlerine dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ŞİDDET DİLİNDEN VAZGEÇİN! CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, 2024 yılının ilk 9 ayında, Türkiyede 300den fazla kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiğine işaret ederek, “Kadınları, çocukları şiddetten korumak için hukuki ve yasal düzenlemeler güçlendirilmelidir” dedi. Başkan Baran, “Şiddet dilinden vazgeçin!” çağrısı yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2024 12:40

CHP’li Baran, kadın cinayetlerine dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, Van'da 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan üniversite 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş için başsağlığı diledi.
Her gün bir kadının yaşamını yitirdiği Türkiye’de "Öldüren kadar ölenler de suçludur" diyen AKP'li Latif Aydemir’e tepki gösteren Başkan Baran, “AKP’li bir isim yaşam hakları ellerinden alınan kadınları kendi ölümlerinden suçlu buluyor. Bir başka AKP’li kadına şiddet uyguluyor. Bu anlayış şiddeti meşrulaştırılıyor. Bu dil kadınları öldürüyor. Kadın cinayetleri politiktir. Kadına yönelik her türlü şiddet insan hakları sorunudur” dedi.

HERKES SORUMLU DAVRANMALI
Her gün bir kadın cinayeti haberinin geldiği Türkiye’de her kesim sorumlu içinde davranması gerektiğini vurgulayan Başkan Baran, şunları söyledi: “Üniversite 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedenin 19 gün sonra ulaşıldı. 8 yaşındaki Naran’in katilleri hala tespit edilemedi. Ne yazık ki her gün ülkenin farklı kentlerinden kadına, çocuğa yönelik şiddet, istismar, cinayet haberleri geliyor. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE GERİ DÖNÜN
Verilere göre, 2024 yılının ilk 9 ayında, Türkiye'de 300'den fazla kadın ve çocuk katledildi. İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkan AKP, devleti kadınların ve çocukların arkasından çekti. Artık yeter. İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönün. Şiddetin önlenmesi için kapsamlı ve etkin politikalar geliştirin. Şiddet dilinden vazgeçin! Bu dil şiddeti körüklüyor. Kadınları, çocukları şiddetten korumak için hukuki ve yasal düzenlemeler güçlendirilmelidir.”




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI