Bugun...



Çüngüş’ün Sesi: "Gözardı Edilmiş Bir İlçe, İstihdamla Hayata Dönmeli" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çüngüş İlçe Başkanı Seyit Akdağ, Çüngüşün sessiz çığlığını duyurmak için önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakırın en uzak ve kırsal ilçelerinden biri olan Çüngüş, merkeze 120 kilometre uzaklıkta ve Elazığ’a komşu olmasına rağmen, yıllardır bakımsız ve ihmal edilmiş durumda.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2024 12:40

Çüngüş’ün Sesi:

Başkan Akdağ, ilçenin büyük bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. "Çüngüş, doğal güzellikleriyle dolu olmasına rağmen, istihdam eksikliği ve ekonomik yoksunluk nedeniyle göç veren bir ilçe haline geldi," dedi.

"İnsanlar toprağı değil, umudu terk ediyor"

Akdağ, Karakaya Barajı’nın enerji üretimi dışında ilçeye ciddi bir katkı sağlamadığını belirterek, "Baraj bitti ama bizde değişen bir şey olmadı. İşsizlik burada hayatı durma noktasına getirdi. Toprağımız yok, arazimiz yok. Tarım ve hayvancılık yapacak alanımız bile sınırlı. İnsanlar burada iş olmadığı için büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Çüngüş'ün en büyük sermayesi genç nüfusumuz ama onlar da iş bulamadıkları için umutsuzca memleketlerinden ayrılıyor," ifadelerini kullandı.

"Yatırım yapılmazsa Çüngüş tamamen kaybolacak"

Akdağ, ilçenin yıllardır yeterli desteği görmediğini vurgularken, devletin ve özel sektörün Çüngüş’e yönelik yatırım projelerini hayata geçirmesi gerektiğini belirtti. "Çüngüş bakımsızlıktan harap oldu. Gözümüzün önünde ilçemiz eriyor. Devletin bu ilçeye acilen el atması, burada istihdam yaratacak projelere öncelik vermesi gerekiyor. Eğer bu süreç böyle devam ederse, Çüngüş sadece haritadan bir nokta olarak kalacak," diyerek uyardı.

Akdağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz burayı terk etmek istemiyoruz. Ama çocuklarımızın geleceği için, burada bir hayat kurmaları için iş sahaları lazım. Bu ilçe tarihin tozlu sayfalarına gömülmemeli. Çüngüş için acil bir kalkınma planı yapılmalı."

"Çüngüş Yaşamak İstiyor!"

Seyit Akdağ’ın çağrısı açık ve net: Çüngüş, devletin ve özel sektörün desteğini bekliyor. Genç nüfusu göçle kaybetmeden, bu güzel ilçeye hayat geri döndürülmeli. İstihdamın artırılması, altyapının geliştirilmesi ve ekonomik projelerin hayata geçirilmesiyle, Çüngüş hak ettiği değeri bulabilir.




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI