Bugun...



Gençlik Kolları Başkanı Ali Tutuşuk: "Öğrenci Yurt Sorununu Çözmek İçin Çalışıyoruz" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Altındağ İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Tutuşuk, Altındağdaki öğrenci yurt sorununa ve gençlerin işsizlik sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tutuşuk, gençlerin karşılaştığı barınma ve iş imkanlarına dair yaşanan sıkıntıları çözmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2024 18:00

Gençlik Kolları Başkanı Ali Tutuşuk:

"Yurt Sorunu Büyükşehir Belediyemizin Destekleriyle Çözülüyor"

Ali Tutuşuk, Altındağ’daki öğrencilerin yaşadığı yurt sorununa değinerek, KYK yurtlarının yeterli imkanı sunamadığını ve kontenjanların dolu olduğunu söyledi. Tutuşuk, bu durumun öğrencilerin barınma konusunda büyük zorluklar yaşamasına neden olduğunu ifade etti. "Özel yurt fiyatlarının çok yüksek olması, öğrencilerimiz için ekonomik anlamda büyük bir yük oluşturuyor. Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle öğrencilerimize tahraneler ve boş otellerde yer ayarladık. Böylece hiçbir öğrencimizin açıkta kalmaması ve eğitimlerine rahatça devam edebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Tutuşuk, belediyenin bu desteğinin yalnızca geçici bir çözüm olduğunu, uzun vadede öğrencilerin uygun şartlarda barınabilmesi adına daha fazla yurt yapılmasının gerektiğini belirtti. "Öğrencilerimizin güvenli ve uygun fiyatlı barınma imkanlarına erişebilmesi için merkezi yönetimin de sorumluluk alması gerekiyor. Biz yerel anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz, ancak bu sorunların kalıcı çözümü için merkezi hükümetin daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir." dedi.

"Ucuz İşçilik Gençlerin Umutlarını Tüketiyor"

Ali Tutuşuk, Altındağ’daki Siteler sanayisinde gençlere iş imkanı sunulduğunu, ancak mülteci sorunları nedeniyle bu iş imkanlarının azaldığını ifade etti. "Ucuz işçilik, gençlerimizin istihdam olanaklarını kısıtlıyor. Bölgemizdeki sanayi, gençlere iş imkanı sunuyor gibi görünse de ucuz işçilik nedeniyle insanlar ya çalışamıyor ya da çalışsalar dahi geçimlerini sağlayamıyorlar. Bu da gençlerimizin umutlarını tüketiyor ve geleceğe dair belirsizliği artırıyor." dedi.

"Gençlerin Geleceği İçin Çözüm Üretmeliyiz"

Altındağ’daki ekonomik zorlukların ve mülteci sorunlarının, gençlerin iş bulmasını zorlaştırdığını vurgulayan Tutuşuk, "Gençlerimizin hak ettiği yaşam kalitesine ulaşabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Özellikle iş imkanlarının genişletilmesi, gençlere uygun iş şartlarının sunulması büyük önem taşıyor. Bizler, gençlerin daha iyi bir gelecek kurabilmesi için onların yanındayız ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ali Tutuşuk, gençlerin hem eğitimde hem de iş hayatında karşılaştıkları bu tür sorunların üstesinden gelebilmek için CHP olarak çözüm odaklı çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. "Gençler, bizim geleceğimizdir. Onların haklarını savunmak ve yaşamlarını iyileştirmek, hepimizin görevi. CHP olarak, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI