Bugun...



Gömeç’te Tarımsal Kalkınma Hız Kesmiyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, Gömeç’te tarım ve kırsal kalkınma projelerine dair önemli bilgiler paylaştı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın Gömeç’e yaptığı ziyaretler ve tarımsal projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Güven, ilçenin tarımsal kalkınma hamlesinde öne çıkan projelerini anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2024 12:40

Gömeç’te Tarımsal Kalkınma Hız Kesmiyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


Gömeç Bamyası Dünya Pazarlarında

Başkan Güven, Gömeç’in ünlü bamya üretimine yönelik çalışmaların büyük bir başarıyla devam ettiğini belirtti. CHP’li Ahmet Akın’ın girişimleriyle, Gömeç bamyasının piyasa değerinin üzerinde satın alındığını ve kurutularak yurtdışına ihraç edilmeye başlandığını vurguladı. Güven, “Bu yıl 10 tona yakın bamya satın alındı ve kurutulmuş olarak kilogramı 41 dolardan ihraç ediliyor. Bu çalışma hem üreticiyi destekliyor hem de Gömeç’in tarımsal potansiyelini dünyaya tanıtıyor” dedi.

Kırsal Kalkınma Projeleri ile Gömeç Güçleniyor

Güven, Gömeç’te başlatılan kırsal kalkınma projelerinin sadece bamya ile sınırlı olmadığını, bölgedeki diğer tarımsal faaliyetlerin de desteklenmeye devam edeceğini belirtti. Tarımsal üretim ve yerel kalkınmanın Gömeç halkı için büyük önem taşıdığını dile getirerek, bu projelerle çiftçilerin kazançlarının arttığını ve bölgenin ekonomik olarak güçlendiğini ifade etti.

"Ahmet Akın’ın Enerjisi İlçeye Yansıyor"

Başkan Güven, Ahmet Akın’ın Balıkesir’deki çalışmaları hakkında da konuşarak, Akın’ın tarımsal kalkınma projelerinin yanı sıra Balıkesir’in genelinde yaptığı enerjik çalışmaları ile dikkat çektiğini belirtti. “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın, Balıkesir için büyük bir isim. Enerjisi ve projeleriyle hız kesmeden çalışıyor. Gömeç’te tarımsal kalkınma projeleri ile köylüye, üreticiye destek vermek onun öncelikli hedefleri arasında” dedi.

Bu önemli projelerin devam edeceğini belirten Özkan Güven, Gömeç’te tarım ve kırsal kalkınma konusunda daha fazla adım atılacağını ve bölgenin gelişiminde tarımın önemli bir rol oynayacağını vurguladı.




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI