![]() |
Tweet |
Yerli ve Milli Parti Kırıkkale İl Başkanı Duran Yıldız, TBMM’de gündemde olan İklim Kanunu Tasarısı’na tepki göstererek, tasarının Anadolu’nun üretim ruhunu hiçe saydığını ifade etti. Yıldız, “Bu yasa, küresel çevre söylemleriyle süslenmiş ama yerli üreticiyi sistem dışına iten, Ankara’dan bakarak yazılmış bir metindir. Ne iklime uygun ne millete” dedi.
“KIRIKKALE’DE TARIM ZORUNLULUKTUR, LÜKS DEĞİLDİR”
Yıldız, bölgedeki üreticilerin iklimle, kuraklıkla ve ekonomik zorluklarla iç içe yaşadığını vurgulayarak, “Burada bir avuç toprağa verilen emek, sadece mahsul değil, hayat demektir. Bu tasarıda o hayatın izi yok. Sertifikayla, yönetmelikle, kota dayatmalarıyla üretim yapılmaz; sevgiyle, bilgiyle, tecrübeyle yapılır” diye konuştu.
“SERTİFİKALI TARIM DİYE DAYATILAN SİSTEM, MİLLÎ ÜRETİME DARBEDİR”
Tasarıda geçen ‘sertifikalı ürün’ zorunluluğunu eleştiren Duran Yıldız, bunun yerli ve küçük üreticiyi büyük sermaye gruplarına bağımlı hale getireceğini belirtti. “Bu model, tarımı özelleştirmenin, halktan koparmanın başka bir yoludur. Ne yerli üretimi destekler ne de tarımda bağımsızlığı” dedi.
“İKLİM KANUNU, SAHADAN KOPUK BİR PLANLAMA ÜRÜNÜ”
Yıldız, “Bu yasa taslağında Kırıkkale’nin köylüsünün, çiftçisinin, hayvancılıkla geçinen ailelerinin ne sözü var ne yeri. Masa başında değil, kırda, köyde, ahırda, tarlada hazırlanmalıydı bu metin. Yoksa bu ülkenin kökü kurur, üretimi kurur” ifadelerini kullandı.
“YERLİ VE MİLLİ PARTİ, ANADOLU’NUN ÜRETİCİSİNİN YANINDADIR”
Duran Yıldız son olarak, “Biz bu topraklarda alın teriyle ayakta duran herkesin sesi olmaya devam edeceğiz. Yerli ve Milli Parti olarak, Kırıkkale’den yükselecek itirazı, Türkiye’nin dört bir yanına duyurmaya kararlıyız. Bu yasa bu haliyle geçmeyecek, geçmemelidir” dedi.